Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gokartkjøring

Hva er gokartkjøring

Selve gokarten er en liten bil, med fire små hjul. Du sitter i et sete og styrer med et lite ratt. Gokarten har to pedaler, som betjenes med høyre og venstre fot. Høyre pedal er gasspedalen og venstre pedal er bremsepedalen. Motoren er plassert på høyre side for sjåføren. Når du kjører gokart, blir du ofte bitt av "gokartbasillen". Du sitter kun noen få centimeter over bakken og forsøker hele tiden å ta igjen de forankjørende gokartene. Til slutt klarer du det, og det å bli vinket forbi dem, en etter en, gir et skikkelig kick. Det å forbedre egne rundetider, kikke raskt opp på resultattavlen når du passerer denne, se din siste rundetid, hvilken plassering denne gir, alt dette i tillegg til å kjenne kraften i svingene, det å føle at man får det bedre og bedre til, gir de fleste et kick av det sjeldne. Gokartkjøring er populært for både barn og voksne, firmaer, utdrikkingslag og vennegjenger. Enten velger man å kjøre ett, eller flere heat, eller så velger man å kjøre lagkjøring.

Det blir gitt en samlet briefing før kjøringen starter.

Heatkjøring

Kundene deles inn i puljer, i forhold til hvor mange deltakere de er. Det kjøres gjerne både oppvarmingsheat, kvalifiseringsheat og finaler.

Her følger et eksempel som passer ypperlig for et firma bestående av 10 - 14 personer. Firmaet deles inn i to puljer, pulje A og pulje B. Først kjører pulje A et oppvarmingsheat, etterpå det samme av pulje B. Så kjører pulje A et kvalifiseringsheat, etterpå det samme av pulje B. Etter dette blir det en liten pause, hvor vi finner fram til de nest beste, som skal kjøre B-finalen. Det er den enkeltes beste rundetid i kvalifiseringsheatet, som avgjør hvem som skal kjøre B-finalen eller A-finalen. Så kjøres B-finalen. Vinneren av B-finalen kvalifiserer seg også til A-finalen, som kjøres til slutt. På denne måten får vi rangert samtlige deltakere fra førsteplass til sisteplass. Alle deltakere får utdelt et resultatark, som viser samtlige rundetider i heatet. Dataanlegget holder rede på samtlige tider og dette vises også på TV-skjermene i lokalet.

Briefingen varer i ca 10 minutter.

Lagkjøring

Det kjøres runde etter runde med hurtige sjåførbytter underveis. Det kan delta et ubegrenset antall personer. Disse inndeles i flere lag, og laget med flest kjørte runder, er vinnerlaget.

Her er et eksempel som passer ypperlig for et firma bestående av 18 - 32 personer. Det velges seks - åtte noenlunde jevne lag, med tre - fire personer på hvert lag. Lagene får tildelt hver sin gokart, og det kjøres kontinuerlig i minimum en time, eller lenger. Det byttes sjåfører underveis, etter nærmere avtale og fremgangsmåte. Dataanlegget holder rede på antall runder og etter at løpet er ferdig foreligger resultatene.

Briefingen varer i ca 30 minutter.

Velkommen til en gokartbane på ca 350 m !

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn